GRATIS PRINT TIL DIG

Selvom jeg er en kreativ person, elsker jeg orden og at have styr på mine ting. Det giver mig ro og overblik, til at lave det jeg elsker allermest. Hvis mit kontor roder, har jeg svært ved at koncentrere mig og arbejde. Dette gælder også mit hoved. Hvis det roder for meget i mit hoved, er det svært at bevare overblikket.

Jeg er med i Kalundborg Erhvervsråd, hvor jeg har en firma mentor. Det er super godt for min virksomhed, og derved også mig. Min mentor præsenterede mig for Eisenhower modellen som værktøj ved planlægning af opgaver. Jeg gik straks hjem og tegnede på min whiteboardtavle og fik sat det i system. Og det virker rigtig godt for mig! Så godt, at jeg har lyst til at dele det med jer. Jeg har lavet min egen lille grafiske Æblemoster udgave, som I er meget velkommen til at printe og bruge.

Den kan give overblik over opgaver i virksomheden, men jeg bruger den også til private ting der skal gøres. Alt hvad jeg kommer i tanke om, bliver skrevet ned på en post-it og placeret på tavlen. Alt lige fra firmaopgaver til besøg hos tandlægen og hækkeklipning. Når det kommer ned på papir, fylder det ikke i hovedet og jeg får tingene gjort. Når opgaven er løst smider jeg sedlen ud.

Hvordan modellen bruges er beskrevet på printet, men ellers beskriver jeg det kort her:
Opgaver skrives på postit eller direkte på papir.

Inddel dit papir eller din tavle i 4 felter og skriv HASTER, HASTER IKKE, VIGTIGT og IKKE VIGTIGT som på modellen.

HASTER – VIGTIGT: Opgaverne i dette felt er vigtige, og skal udføres først. Kig på din tavle som det første, når dagen startes, og vurdér om de rigtige opgaver er placeret her.

HASTER IKKE – VIGTIGT: Planlæg hvornår opgaverne i dette felt skal udføres. Skriv evt. opgaverne ind i din kalender.

HASTER – IKKE VIGTIGT: Opgaverne i dette felt kan uddelegeres til andre.

HASTER IKKE – IKKE VIGTIGT: Opgaverne i dette felt er ikke vigtige, men noget der kunne være godt at få lavet på sigt. Slet dem, hvis de ikke længere er aktuelle.

Håber du vil få lige så stor glæde af dette, som jeg har i min hverdag.
Download modellen ved at trykke på billedet.